Úvod » Turnaje » Turnaje 2012/13

Orlíci vyhráli turnaj - 17. 2. 2013 Telnice

publikováno 17.02.2013 (aktualizováno 28.08.2014)

Nová generace Orlíků vyhrála svůj první turnaj a ukázala kvalitu kádru a bojovný výkon

 

Sestava: Adam – Filip, David, Nikolas, Míša M. – Lukáš, Míša B., Matěj, Martin

Na turnaj do Telnice jsme jeli v široké sestavě, dvě kompletní čtyřky a klíčová postava, spolehlivý brankář. Ve žlutých dresech se sešlo 9 Orlíků, z toho Míša, Martin a Nikolas byli na turnaji vůbec poprvé.  Cílem trenéra bylo získat zkušenosti a v konkurenci dalších dvou týmů dostát roli papírového favorita. Z Telnice byli dva týmy, a to pořádající Sokol Telnice (modré a oranžové dresy) a Ministranti Telnice (bílé dresy).

Sešlo se i dost diváků, kteří v prostorné nafukovací hale udělali příjemnou atmosféru. Některé kluky z lavičky podporovali i rodiče. Povrch haly, kde se odehrávají házenkářské duely v rámci druhé celostátní ligy JM, florbalová utkání a v poslední době i futsal, je specifický, není to umělá tráva, ani hladké plocha. Turnaj zahájil starosta obce.

Systém turnaje byl následující, dvakrát každý s každým zápas (2x10 minut) a první dva soupeři následně souboj o první místo.

Orel Řečkovice - Ministranti Telnice 2:3 (2:2)

Kluci se v prvním zápase prali sami se sebou, než se soupeřem. Ministranti nebyli ani tak sehraní, pouze dávali branky díky našim chybám. V brance měli hráče z pole, ne proškoleného brankáře. Přesto díky několika individualitám nemuseli hrát futsal podle šablony, ale stačilo jim čekat. Nedotažené útočné akce a zbrklost, dále pomalé, předvídatelné, nebo nepřesné přihrávky, nedotažené odkopy, nedůslednost v obraně, nahrávky před vlastní bránu soupeři rovnou na kopačky a strach na straně žlutých. To vyústilo v prohru, ale protože jsme se oklepali, hodili vše za hlavu, byla první a poslední.

Orel Řečkovice - Sokol Telnice 4:0 (3:0)

Na další druhý zápas jsme vytáhli maskota, orla Radomila a zakřičeli jsme si. Soupeř byl co do individualit možná slabší než ten první, ale měl akčního brankáře, který se nebál útočně zapojit. Dále jsme potřebovali ze sebe setřást trému. K tomu dopomohl zejména Míša B., který v dvojici s Matějem dokázal pronikat přes brankáře a hlavně skórovat. Další branku přidal Martin a často nevídaný gól hlavou (z rohu) zaznamenal Nikolas. V řadách Sokola se blýskli i dvě slečny, minimálně jedna skórovala proti Ministrantům a kluci se opravdu snažili, aby nedostali branku od holky. I to by však nebyla ostuda, té bychom se dočkali, pokud bychom tento zápas nehráli to, co se učíme na trénincích. Bylo krásné, že několik akcí, které jsme ukázali, by sneslo i přísné měřítko u daleko starších ročníků.

Ministranti Telnice - Orel Řečkovice 2:3 (1:1)

V reparátu s Ministranty jsme jim oplatili stejnou mincí, tady výsledkem (2:3). Hlavní měrou se o to zasadil Lukáš, který dal dvě branky, a Filip, který přidal neméně důležitý zásah. V brance se vyznamenal Adam, který i v každém z dalších zápasů vytáhnul dva až tři famózní zákroky v akci jeden na jednoho, z očí do očí.

Sokol Telnice - Orel Řečkovice 0:8 (0:3)

Poslední zápas skupiny jsme si zastříleli. Hattricku docílil Míša B., dvakrát skóroval Lukáš, přispěli i obránci Filip a David a univerzál Martin.

Orel Řečkovice - Ministranti Telnice 4:1 (0:1)

O první místo jsme se utkali s Ministranty, dosavadní bilance byla vyrovnaná (2:3, 3:2). V první půli jsme to nezvládli spíše v útoku, protože některé šance volaly, ba přímo křičely po gólu. Jednu chybu vyrobil náš obránce a z nedůsledného zakopnutí byla branka soupeře. Ale bylo dost času. Abychom nemuseli stahovat příliš velký náskok, od toho jsme měli skvělého Adama a notnou dávku štěstí. Po poločase jsme díky Míšovi B. a Lukášovi, dvěma nejlepším hráčům turnaje, vývoj otočili, Míša M. také skóroval, a že to byla bomba, takže opravdu každý z kluků v poli dal branku. Poslední tři minuty jsme tlačili my a pohlídali si krásný náskok.

Turnaj nám ukázal spoustu cenných poznatků a zkušeností, na kterých budeme dále stavět. Fyzicky a technicky na tom nejsme zle, máme výrazné individuality, které dokážou podržet tým, a neskládáme zbraně. Zlepšili jsme rozehrávku, zapracovat musíme naopak na střelbě. Bránění ještě nemáme úplně naučené, ale už neběháme zmateně od jednoho hráče k druhému podle toho, kam lítá míč. Pokud dokážeme absorbovat a využít znalostí z tréninku a na jaře venku takticky propracovat pohyb na hřišti zejména na své půlce, budeme mít nad svými vrstevníky náskok.

Pochvalu trenéra dostávají všichni hráči jako tým, ale zvláštní zmínku si zaslouží za útočníky Míša Bělehrad a v brance Adam Havlík. Lukáš opět ukázal svoji cenu pro tým, ale Míša dneska létal po hřišti jako pravý Orel. 

Sláva vítězům a čest poraženým! Zvláštní dík patří soupeřům a pořadatelům turnaje, kteří umožnili, abychom mohli nastartovat turnajové snažení menších klubů futsalu, které se zaměřují na práci s mládeží a provozují je hlavně jednoty.

 

Souhrn akce:

Základní skupina:

Orel Řečkovice - Ministranti Telnice 2:3 (2:2) Branky Orlíků: Matěj, Lukáš

Ministranti Telnice - Sokol Telnice 1:0 (1:0)

Orel Řečkovice - Sokol Telnice 4:0 (3:0) Branky Orlíků: 2 Míša B., Martin, Nikolas

Ministranti Telnice - Orel Řečkovice 2:3 (1:1) Branky Orlíků: 2 Lukáš, Míša B.

Sokol Telnice - Ministranti Telnice 2:2 (1:2)

Sokol Telnice - Orel Řečkovice 0:8 (0:3) Branky Orlíků: 3 Míša B., 2 Lukáš, Martin, Filip, David

 

1.

Orel Řečkovice

3

0

1

17:5

9 bodů

2.

Ministranti Telnice

2

1

1

8:7

7 bodů

3.

Sokol Telnice

0

1

3

2:15

1 bod

 

O první místo:

Orel Řečkovice - Ministranti Telnice 4:1 (0:1) Branky Orlíků: 2 Lukáš, Míša B., Míša M.

Individuální ocenění pořadatelů turnaje pro hráče Orla Řečkovice:

Nejlepší střelec turnaje: Míša B.

Nejlepší brankář turnaje: Adam

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Turnaj mládeže 15.10.2016
Druhý turnaj v Dětské futsalové ligy

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery